homepage

Starbucks Coffee by Kengo Kuma

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Location of this Starbucks is somehow characteristic, as it stands on the main approach to the Dazaifu Tenmangu, one of the most major shrines in Japan. Established in 919 A.D., the shrine has been worshiped as “the God for Examination,” and receives about 2 million visitors a year who wish their success. Along the main path to the shrine, there are traditional Japanese buildings in one or two stories. The project aimed to make a structure that harmonizes with such townscape, using a unique system of weaving thin woods diagonally. The building is made of 2,000 stick-like parts in the sizes of 1.3m – 4m length and 6cm section. Total length of the sticks reached as far as 4.4km. We had experimented the weaving of sticks for the project of Chidori and GC Prostho Museum Research Center, and this time we tried the diagonal weaving in order to bring in a sense of direction and fluidity. Three sticks are joined at one point in Chidori and GC, while in Starbucks four steps come to one point because of the diagonal – a more complicated joint. Link here. Photobucket Photobucket Photobucket

Lollipop House by Moon Hoon

Photobucket Photobucket Photobucket This candy-colored Lollipop House is a 1,110 square foot residence in Giheung Gu, South Korea - designed by Seoul-based studio Moon Hoon. Photobucket Photobucket Photobucket

Lego Bridge by MEGX

Photobucket Photobucket Photobucket German street artist MEGX painted a regular overpass in Germany to appear as though the bridge were constructed from LEGO blocks. So cool. Photobucket Photobucket Photobucket

Building Made of Kitchen Sinks

Photobucket Photobucket Photobucket This building is made entirely out of recycled stainless steel kitchen sinks. 'Built by 2012 Architechten in cooperation with Jeanne van Heeswijks of Jeanneworks, the structure has risen up as a stainless steel castle tower amidst the traditional architecture of Utrecht, Vlaardingen and Amsterdam.' Click here for the link. Photobucket Photobucket

Kumutoto Toilets

Photobucket Photobucket Photobucket 'These public toilets are located at the Synergy Plaza in the Kumutoto precinct on Wellington’s waterfront. As well as taking into account practical considerations such as security, hygiene and vandalism, the brief was to create a structure with a sculptural form, something iconic, highly visible and unusual that was also well integrated into the visual and historical context ofthe surrounding precinct.' Link here. Photobucket Photobucket

Museum Liaunig

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Museum Liaunig is the home of about 2500 pieces of art collected by Herbert Liaunig, an Austrian industrialist. Great design by architects Querkraft. Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

Pocket-Sized Portable “House”

Photobucket Photobucket Photobucket 'The Basic House is a temporary housing solution so portable it can be folded up to fit in your pocket. Created from a metalized polyester material, when unfolded it self inflates with body heat or from the heat of the sun to provide an instant shelter. 'The Basic House was designed by Martin Azura, a Barcelona-based designer who works with minimal materials and seeks to use natural forms of energy or the environment to complete his work.' Photobucket Photobucket

Green Cast

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 'Japanese studio Kengo Kuma and Associates has designed a small building in Odawara, a city located in western Kanagawa Prefecture, Japan. Completed in 2011, this 11,000 square foot building is characterized by its striking facade of pixelated aluminum planters.' Link here. Photobucket Photobucket Photobucket

Synthetic Grass-Covered House

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Family house in Frohnleiten, Austria, by architect Weichlbauer Ortis (ORTIS GmbH) covered in synthetic grass. Found here. Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

‘Black Box’ Office Space

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket 'Modern work spaces can be constructed or redesigned – this next project is part of the latter- a former machinery shed was redesigned to suit a modern office lifestyle. Named the Black Box, this black glass-covered volume was completed in February 2012. As a result of a fruitful collaboration between Tina Tziallas Architecture Studio and Factor Design, the Black Box in Wildes Meadow, Australia, was created for a software design studio. High-performance tilt doors open to reveal a powerful connection between indoor and outdoor spaces.' Photobucket Photobucket Photobucket