homepage

Wanangkura Stadium

 photo 3-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zpsa877561e.jpg  photo 4-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zpscad77d8e.jpg  photo 6-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zps6486d408.jpg  photo 2-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zpseb8ec092.jpg 'Wanangkura Stadium is Port Hedland new multi‐purpose recreational centre designed by Australian practice ARM Architecture. The main building houses a new indoor playing court, a gym, squash courts, club rooms for local football teams and upper level function rooms. Adjacent to the main building are outdoor playing courts for netball and basketball. The project site is located at the Kevin Scott Oval on the fringe of South Hedland’s flood plain.'  photo 13-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zps077f3c0c.jpg  photo 1-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zpsa5a6cec6.jpg  photo 5-wanangkura-stadium-in-port-hedland-by-arm-architecture_zps3da10f92.jpg

Lims La Trobe University Molecular Science Building in Australia

 photo Lims-Latrobe-University-Molecular-Science-Building-By-Lyons-Architects-7_zpsb2f6bb94.jpg  photo 265_1lims_01_zpsf6bcd73e.jpg  photo Lims-Latrobe-University-Molecular-Science-Building-By-Lyons-Architects-3_zps87a9cc09.jpg Lyons Architects created a near $100 million molecular science complex for the Lims La Trobe University Molecular Science Building in Australia. Link here.  photo Lims-Latrobe-University-Molecular-Science-Building-By-Lyons-Architects-6_zpsa4389e85.jpg  photo Lims-Latrobe-University-Molecular-Science-Building-By-Lyons-Architects-9_zpsbbb68555.jpg

Progrés-Raval Health Center

 photo bu1_zpscb73d585.jpg  photo bu1_zps68f2eb9e.jpg The 'Progrés Raval' Health Centre was built in a degraded environment in Badalona on the site of an old glass factory and with the aim, as well as providing health coverage, of enlivening the commercial and social activity of the district. The building was integrated into a new square, opening up a public space that did not exist before. The façade is protected by a ceramic screen providing the building with thermal insulation in order to make it more energy efficient. An outstanding feature is the pillar on the left side of the building, which is the only pillar supporting it on this side. Link here.  photo bu3_zpsd2299c64.jpg

Michael Jantzen

 photo dtc-8_detail_em_zpsb0176157.jpg  photo 8_zps2d8de2ab.jpg  photo dtc-2_detail_em_zps7765ab8a.jpg  photo jpg_165619_zps5b8835d6.jpg " I do not consider myself an architect, but rather an artist and inventor who often uses architecture as an art form. The artifacts that evolve from my work are not as important as their broader implications. One of my primary interests, as a conceptual designer, is to explore ways in which the physical built environment can be augmented, and in some cases replaced by information technologies, such as virtual reality. Other work explores ways in which the physical built environment can be easily changed, in time, relative to changing needs. Some of these designs suggest ways in which large structures can be physically altered in real time through an interactive Internet interface. Most of my work investigates ways to integrate alternative energy gathering and storage systems into the built environment, so they can be powered partly or entirely independent of the conventional utility grid. In every case, the esthetics that evolve from all of my work comes from the invention of new ways in which these designs function." - Michael Jantzen  photo med_xbdscn3417-jpg_zpsff9be99f.jpg  photo MichaelJantzenDeconstructing04_zps418f9eed.jpg  photo MichaelJantzenDeconstructing06_zps2ea85938.jpg  photo MichaelJantzenDeconstructing08_zps8d0ccbcc.jpg

Villa F in Greece

 photo villa-f-hornung-jacobi-03_zpsffb52760.jpg  photo villa-f-hornung-jacobi-02_zps97f7da3d.jpg  photo villa-f-hornung-jacobi-05_zpse1505d60.jpg  photo villa-f-hornung-jacobi-06_zps8b19eb28.jpg Villa F is a 220 square meter luxury home located in Rhodes, Greece- designed by German based Hornung and Jacobi Architecture. Beautiful!  photo villa-f-hornung-jacobi-07_zps97439cba.jpg  photo villa-f-hornung-jacobi-04_zps7ad68716.jpg

TUKCOM Sriracha

 photo ss-tukcom-sriracha-16_zps7109cc77.jpg  photo ss-tukcom-sriracha-13_zpse088f048.jpg  photo ss-tukcom-sriracha-03_zpsb15cba94.jpg TUKCOM I.T. mall Sriracha, Thailand by Supermachine Studio. 'The 1,200 square meter façade is undulated and divided into 765 economical triangular pixels. The black, white and mirror finished aluminum composite panels are distributed through outs in random algorithm.  photo ss-tukcom-sriracha-10_zps3d9b1eca.jpg  photo ss-tukcom-sriracha-09_zps6a8c15c7.jpg  photo ss-tukcom-sriracha-18_zpsd5658147.jpg

Victor Enrich

 photo 030_020MEDUSA_01_BOXMETA_zps8d94181d.jpg  photo 027_018TANGO_03_BOXMETA_zps8dc2a2ad.jpg  photo 014_010SHALOM_01_MAGAZINE_zps464efa51.jpg Spanish artist and photographer Victor Enrich's uses photoshop to create these wonderfully impossible city portraits.  photo 028_018TANGO_04_BOXMETA_zpsb3f4e98a.jpg  photo 020_013TONGUES_01_BOXMETA_zps90e89ce1.jpg  photo 026_018TANGO_02_BOXMETA_zpsd2331e75.jpg

Honey Scape by X-REF

 photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-4_zpsf5718588.jpg  photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-3_zps7f51ef8f.jpg  photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-1_zpsfd60934b.jpg "Built after winning an international landscape competition at Ponte Lima, Portugal, Honey Scape is temporary landscape pavilion by Gonçalo Castro Henriques of X-REF. This installation intends to shelter the visitor, captivating him by a dream-like atmosphere with aromatic plants." (via Arch Daily)  photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-lead2_zps6cc42c99.jpg  photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-5_zps7ea39753.jpg  photo Honey-Scape-Goncalo-Castro-Henriques-X-REF-final_zps39b35c82.jpg

H3 by 314 Architecture Studio

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket A home located in Athens, Greece designed by 314 Architecture Studio. Photobucket Photobucket Photobucket

University of Auckland in New Zealand

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket FJMT and Archimedia collaborate to create iconic University of Auckland New Business School in New Zealand. 'A new landmark symbolising research and knowledge was sought by the University, which values excellence, innovation and progress and reflects an openness and embrace of the wider community. FJMT and Archimedia drew inspiration directly from the fusion of natural landscape, urban form and Maori / Colonial heritage of cultural exchange. The fluid and open architectural expression, through a series of ‘breathing’ glass and stainless steel ribbons, creates a gesture of invitation, outreach and optimism, gathering the energy of the site into a major new public open space.' Link here. Photobucket Photobucket