homepage

Ginko Eco-Neighbourhood Housing

 photo 51addd47b3fc4bbb7a00005a_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_03_-hd_zps67be0ee5.jpg  photo 51addc2eb3fc4b225b000060_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_04_-hd_zpsc7595bec.jpg  photo 51addf9db3fc4bf3fc00005d_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_08_-hd_zps9807a8d0.jpg The Ginko eco-neighbourhood is located in northern Bordeaux, on the left bank of the Garonne River. Architects Nicolas Laisné and Christophe Rousselle have been commissioned to develop the Saint-Exupéry lot. The project includes the construction of four apartment buildings and seven single-family homes. Link here.  photo 51adde6cb3fc4bf3fc00005b_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_07_-hd_zps35b7ac9e.jpg  photo 51ade1f9b3fc4b225b000071_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_02_hd-_zps24af563b.jpg

House Pedralbes by BCarquitectos

 photo house-pedralbes-05-800x533_zps5c3b0a5f.jpg  photo house-pedralbes-09-800x1200_zpsa2aa8dc9.jpg  photo house-pedralbes-10-800x533_zpsebd7eb5d.jpg  photo house-pedralbes-20-800x495_zps323031e8.jpg House Pedralbes designed by BCarquitectos: 'This family home is located in the upper area of Barcelona. The project pro­posed to move the building to the rear of the site in order to achieve the best orientation towards the south and east, and to have a spacious garden. Fur­thermore, building the house on the highest point of the land attains the best views of the sea, the city of Barcelona and also the Serra de Collserola. Its proximity to a ring road required a formal solution to noise pollution. Estudio BC resolved this in the home, by designing a wooden skin formed by vertical slats, which covers the back and side façade, and planning a green wall-slope on the edge of the lot that reinforces the protection against the noise.'  photo house-pedralbes-14-800x1200_zpsfcac27f8.jpg  photo house-pedralbes-06-800x533_zps5b4981ba.jpg  photo house-pedralbes-15-800x1200_zps20ae6ebb.jpg

Hue Apartments

 photo Hue-Apartments-01-1-800x1210_zps73bfb593.jpg  photo Hue-Apartments-01-3-800x1195_zps8a751b18.jpg  photo Hue-Apartments-05-1150x758_zpsac3df0e8.jpg Melbourne-based studio Jackson Clements Burrows (JCB) designed the Hue Apartments project located in Melbourne, Victoria, Australia. 'Hue is a 5 storey apartment building that sits within a post industrial streetscape in Lord Street, Richmond. The site is bound on 3 sides by large 2-4 storey brick warehouse buildings whilst across the road are the rear yards of residential properties.'  photo Hue-Apartments-09-800x532_zpsff3ca6d3.jpg  photo Hue-Apartments-02-800x1194_zpsfe80bc69.jpg

Torquay House

 photo Torquay04dailyicon_zps56d71aec.jpg  photo Torquay05dailyicon_zpsfdfc58f8.jpg  photo Torquay02dailyicon_zps947ac53f.jpg Torquay House in Torquay, Victoria, Australia, by Wolveridge Architects, Photography by Derek Swalwell (via Archdaily)  photo Torquay06dailyicon_zpsbb49e9a4.jpg  photo 51275c03b3fc4bc90700005d_torquay-house-wolveridge-architects_wolveridge_torquay13108-528x396_zps15dfc6a9.jpg

Cardboard Pavilion

 photo 4-corrugated-cardboard-pavilion-in-valencia-by-miguel-arraiz-david-moreno_zpse02ff82b.jpg  photo 3-corrugated-cardboard-pavilion-in-valencia-by-miguel-arraiz-david-moreno_zps18a0fb8c.jpg  photo 5-corrugated-cardboard-pavilion-in-valencia-by-miguel-arraiz-david-moreno_zps4592d406.jpg Corrugated hexagonal cardboard box building in Valencia by architects Miguel Arraiz García of Bipolaire Arquitectos and David Moreno Terrón of Pink Intruder. Link here.  photo 2-corrugated-cardboard-pavilion-in-valencia-by-miguel-arraiz-david-moreno_zps15230328.jpg  photo 6-corrugated-cardboard-pavilion-in-valencia-by-miguel-arraiz-david-moreno_zps55f473aa.jpg

Holographic Cube Building

 photo tumblr_mhdt1cuVVe1qzamioo2_1280_zpsdbae1f10.jpg  photo holographic_1_zps89db495f.jpg  photo tumblr_mhdt1cuVVe1qzamioo1_1280_zps147f84ad.jpg Originally made for the Guggenheim Bilbao Museum, this installation covered two buildings in holographic panels that shifted color once lasers were reflected off it, creating a dazzling array of invisible light pyrotechnics. Link here.  photo tumblr_mhdt1cuVVe1qzamioo3_1280_zps5c1d6982.jpg  photo tumblr_mhdt1cuVVe1qzamioo4_1280_zpsac55e8fc.jpg

Glass House by Santambrogiomilano

 photo Picture-2_zpse7af6d96.jpg  photo Picture-1_zps7ee28e7e.jpg Check out this stunning glass house concept created by Italian design studio Santambrogiomilano.  photo Picture-4_zpsf6508077.jpg  photo Picture-3_zps23502a7f.jpg

FujiwaraMuro Architects

 photo house-in-muko-fujiwaramuro_zps61d7c213.jpg  photo house-in-muko-fujiwaramuro-4_zpse1c57068.jpg Huge vertical louvres give a pleated appearance to this family house in Kyoto by FujiwaraMuro Architects. Link here.  photo house-in-muko-fujiwaramuro-7_zps7a492085.jpg

OLS House by J.Mayer H. Architects

 photo ol_030413_02-940x620_zps1f10490c.jpg  photo ol_030413_01-940x657_zps361a1438.jpg  photo ol_030413_09-940x715_zps4fe46a33.jpg  photo ol_030413_13-940x703_zps3ba9016e.jpg J.Mayer H. Architects have designed the OLS House near Stuttgart, Germany. 'The new, 4-person family home is divided into an elevated ground floor with entrance area, utility room and spa, and a second floor with an open, flowing floor plan containing the living, dining and kitchen areas. Full-height glazing provides a free view of the valley and terrace looking over the garden area. Upstairs are the sleeping areas, dressing rooms and bathrooms. The central design element is a sculptural staircase that connects all three levels. The house was built as a reinforced concrete construction. The facade consists of one heat-insulating compound system and an aluminum and glass facade. Slats and anti-glare sheeting provide integrated sun protection, protecting it against heat. All of the lightweight partition walls inside are made of drywall. The floor is a seamless layer of screed. The roof with the deep, recessed balcony was built with pre-weathered zinc plate cladding and is fitted with solar panels.' Link here.  photo ol_030413_05_zps65ec524e.jpg  photo ol_030413_07-940x635_zps27af1149.jpg

Eli & Edythe Broad Art Museum

 photo panorama_Broad_Art_2424615b_zps561522da.jpg  photo 1357860745-9643-18-1000x666_zps5d3c1d31.jpg  photo dezeen_eli-and-edythe-broad-art-museum-by-zaha-hadid_20_zps57e1c482.jpg The Eli and Edythe Broad Art Museum, located at the northern edge of the Michigan State University campus, is influenced by a set of movement paths that traverse and border the site. The vitality of street life on the northern side of Grand River Avenue and the historic heart of the university campus at the south side generate a network of paths and visual connections; some are part of the existing footpath layout, others create shortcuts between the city and the campus side of Grand River Avenue. Architects: Zaha Hadid Architects  photo Zaha-Hadid-Architecture-Design-12_zps45684136.jpg  photo Zaha-Hadid-Broad-Art-Museum-011_zps334e2f8d.jpg