homepage

The Margarido House

 photo 1930590911_margarido_030310_01_940x741-600x472_zpsb1968350.jpg  photo Margarido-House-01-1-750x558_zps48b2fd3e.jpg  photo Margarido-House-01-3-750x895_zps086e5d7c.jpg Margarido House, a Contemporary Energy Efficient home by Onion Flats. This 4,650 square foot single family home in the hills of Oakland, overlooking the Golden Gate Bridge and all of San Francisco, was one of the first LEED-H Gold single-family homes in the State of California.  photo Margarido-House-01-8-750x469_zps1a649ccc.jpg  photo Margarido-House-02-2-750x598_zps41ad8860.jpg  photo Margarido-House-01-2-750x418_zpsc0f8c383.jpg

Vallvidrera House

 photo Ylab-Vallvidrera_03_zps4478079c.jpg  photo Ylab-Vallvidrera_14_zps238847fb.jpg  photo Ylab-Vallvidrera_13_zpsf7274cac.jpg 'The project is situated in the Vallvidrera neighborhood, a residential area with views overlooking the city of Barcelona, surrounded by the Collserola natural park, in a very sloped and small plot situated between a valley and a pine forest. The objectives of the project were to get the maximum possible building area within a tight budget and an optimized orientation of all openings while protecting the privacy of the owners.' Architecture and interior design: YLAB Arquitectos Barcelona  photo Ylab-Vallvidrera_02_zpsc68f73a7.jpg  photo Ylab-Vallvidrera_01_zpsd01d2216.jpg

Cinématheque Suisse / EM2N

 photo 51ae0927b3fc4b225b0000a3_cin-matheque-suisse-em2n_121_fot_frei_obj_ar_177617-528x396_zps6f338652.jpg  photo 51ae0913b3fc4bf3fc00007c_cin-matheque-suisse-em2n_121_fot_frei_obj_ar_177317-528x396_zps2981060a.jpg  photo 51ae092fb3fc4bbb7a000096_cin-matheque-suisse-em2n_121_fot_frei_obj_ir_176732_zpsa12f80c6.jpg Architects: EM2N Location: Penthaz, Switzerland - 'Paradoxically, the charm of the existing Cinémathèque lay in its simple and utilitarian appearance. The home of the national collective film memory presented itself as an unpretentious accumulation of sheds, concerned more about the contents than the packaging. The extension project accepts this starting point and makes it its own. The structure of the existing buildings arranged in a linear fashion is translated by new additions and remodeling into a composite, ambivalent form of parallel buildings of different lengths. Just the end situation is marked by angled cuts; the building in this way acquires a face.' More here.  photo 51ae0951b3fc4b225b0000a7_cin-matheque-suisse-em2n_121_fot_frei_obj_ir_177487-528x396_zpscf3fd352.jpg  photo 51ae090cb3fc4bbb7a000092_cin-matheque-suisse-em2n_121_fot_frei_obj_ar_177218_zpsf15f06fe.jpg

Offices for Junta de Castilla y León by Alberto Campo Baeza

 photo 1_zps3c96e9fd.jpg  photo dezeen_Offices-for-Junta-de-Castilla-y-Leoacuten-by-Alberto-Campo-Baeza_7_zps3bd2cee5.jpg  photo dezeen_Baeza_zps993814d1.jpg Spanish architect Alberto Campo Baeza has concealed an office block with walls made entirely of glass behind a sandstone enclosure in the Spanish city of Zamora. The project was completed in collaboration with architects Pablo Fernández Lorenzo, Pablo Redondo Díez, Alfonso González Gaisán and Francisco Blanco Velasco. Link here.  photo dezeen_Offices-for-Junta-de-Castilla-y-Leoacuten-by-Alberto-Campo-Baeza_10_zps489334ee.jpg  photo 2_zpsdc0bc61d.jpg

Casa Gómez

 photo casa_gomez_sostutidio_sergio_orduntildea_architects_ILikeArch_01-550x366_zps26bf2a1d.jpg  photo casa_gomez_sostutidio_sergio_orduntildea_architects_ILikeArch_04-550x826_zps03ae0fc3.jpg  photo casa_gomez_sostutidio_sergio_orduntildea_architects_ILikeArch_02-550x366_zps51615e08.jpg Casa Gómez was developed and built by SOSTUDIO / Sergio Orduna Architects between 2011 and 2012 in Cancun, Mexico.  photo casa_gomez_sostutidio_sergio_orduntildea_architects_ILikeArch_03-550x366_zpsfb594508.jpg  photo casa_gomez_sostutidio_sergio_orduntildea_architects_ILikeArch_05-550x366_zpsfd7b0944.jpg

Haus Stollen

 photo file5124f5a2745f2_zpscaa972f0.jpg  photo file5124f58f4b91b_zpsa6d8b00b.jpg Haus Stollen by Morger+Dettli Architekten: The gutter is set away from the roof’s edge and the downpipes are concealed in character of the minimalistic appearance. Click here for the link.  photo file5124f5983ff6c_zps8ff38b82.jpg  photo file5124ed89e2fad_zps206f4d2d.jpg

School in Ejea de Los Caballeros

http://i245.photobucket.com/albums/gg62/witchyhoy3/0aaaaaaaaaaaaaaaaA/51d0fb7eb3fc4b4ace0000e2_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_001_0138_zps8135a3ef.jpg  photo 51d0fb6cb3fc4b44800000b2_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_044_0192_zps077b1bad.jpg  photo 51d0fb79b3fc4b4ace0000e1_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_049_0215_zps86bd4b52.jpg School in Ejea de Los Caballeros (Zaragoza, Spain) by Architects: Cruz Diez García and Santiago Carroquino Larraz; Photographs: Simón García More info here.  photo 51d0fb82b3fc4b44800000b4_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_003_9834_zpsc6a561c9.jpg  photo 51d0fb6eb3fc4b4ace0000e0_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_046_0206-528x34_zps018e53fa.jpg  photo 51d0fb74b3fc4b44800000b3_school-in-ejea-de-los-caballeros-cruz-diez-garc-a-santiago-carroquino-larraz_sg1221_047_0207-528x72_zps7a89757c.jpg

Ipera 25 Apartment Building by Alatas Architecture and Consulting

 photo Dezeen_Ipera-25-by-Alatas-Architecture-Consulting_1_zpsdd27c241.jpg  photo Dezeen_Ipera-25-by-Alatas-Architecture-Consulting_7_zpse9a89014.jpg  photo Dezeen_Ipera-25-by-Alatas-Architecture-Consulting_17_zpsc7bcdafe.jpg Ipera 25 Apartment Building in Istanbul by Architects Ahmet Alataş and Emre Açar of Turkish studio Alataş Architecture & Consulting. 'The building is located on Tatarbeyi Sokak, is one of the most virginal and underdeveloped streets of the rapidly transforming Galata District under conservation. Comprised of eight 80-m2 studio flats and one 190-m2 penthouse up for sale, it has a total surface area of 1000 m2. The building is a residential project that extends beyond the conventional codes of the already-built environment, yet manages to reproduce these codes, respecting the existing architectural fabric.'  photo tumblr_inline_mlv9esuWwc1qz4rgp_zps207ce74c.jpg  photo Dezeen_Ipera-25-by-Alatas-Architecture-Consulting_5_zps20964de8.jpg

Ginko Eco-Neighbourhood Housing

 photo 51addd47b3fc4bbb7a00005a_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_03_-hd_zps67be0ee5.jpg  photo 51addc2eb3fc4b225b000060_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_04_-hd_zpsc7595bec.jpg  photo 51addf9db3fc4bf3fc00005d_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_08_-hd_zps9807a8d0.jpg The Ginko eco-neighbourhood is located in northern Bordeaux, on the left bank of the Garonne River. Architects Nicolas Laisné and Christophe Rousselle have been commissioned to develop the Saint-Exupéry lot. The project includes the construction of four apartment buildings and seven single-family homes. Link here.  photo 51adde6cb3fc4bf3fc00005b_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_07_-hd_zps35b7ac9e.jpg  photo 51ade1f9b3fc4b225b000071_ginko-eco-neighbourhood-housing-nicolas-laisn-christophe-rousselle_nicolas_laisne_architecte_02_hd-_zps24af563b.jpg

House Pedralbes by BCarquitectos

 photo house-pedralbes-05-800x533_zps5c3b0a5f.jpg  photo house-pedralbes-09-800x1200_zpsa2aa8dc9.jpg  photo house-pedralbes-10-800x533_zpsebd7eb5d.jpg  photo house-pedralbes-20-800x495_zps323031e8.jpg House Pedralbes designed by BCarquitectos: 'This family home is located in the upper area of Barcelona. The project pro­posed to move the building to the rear of the site in order to achieve the best orientation towards the south and east, and to have a spacious garden. Fur­thermore, building the house on the highest point of the land attains the best views of the sea, the city of Barcelona and also the Serra de Collserola. Its proximity to a ring road required a formal solution to noise pollution. Estudio BC resolved this in the home, by designing a wooden skin formed by vertical slats, which covers the back and side façade, and planning a green wall-slope on the edge of the lot that reinforces the protection against the noise.'  photo house-pedralbes-14-800x1200_zpsfcac27f8.jpg  photo house-pedralbes-06-800x533_zps5b4981ba.jpg  photo house-pedralbes-15-800x1200_zps20ae6ebb.jpg