homepage

Vanke Tripple V Gallery

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Designed as a permanent show gallery and tourist information center for China’s largest developer Vanke, MOD’s dramatic design for the TRIPLE V GALLERY has become an icon along the Dong Jiang Bay coastline.
Despite its obvious sculptural qualities, the building’s DNA evolved rationally from a careful analysis of key contextual & programmatic perimeters – resulting in the TRIPLE V GALLERY’S triangulated floor plan as well as the 3 soaring edges that have come to define its form. The client’s program called for 3 main spaces: a tourist information center, a show gallery & a lounge for discussion. Requiring their own entrances, the tourist center and the show gallery are orientated to separate existing pedestrian pathways and can be operated independently. An extension of the show gallery, the lounge area is where discussions are conducted. This space takes advantage of the panoramic views of the coastline and comprises a sculptural bar counter. Tectonically, the building responds to the coastal setting and is finished in weather-sensitive corten steel panels on its exterior and timber strips on the interior walls and ceiling for a more natural feel. Link here.

Photobucket

Photobucket

No Comments, Comment or Ping

Reply to “Vanke Tripple V Gallery”